Theo en ik hebben vroeger al eens contact gehad voor zijn toenmalig bedrijf, Netonline. Later ben ik hem tegengekomen bij een open dag van het VMK, een Veghelse ondernemers vereniging waar ik lid van ben. Nadat ik hem daar had gesproken belde Theo mij, eigenlijk ook exact op het juiste moment. We waren binnen ons bedrijf op dat moment bezig met bepaalde vraagstukken, waardoor het telefoontje van Theo voor een optelsom werd. Mijn interesse was daardoor snel gewekt. Had hij een jaar eerder gebeld dan was de tijd er ook nog niet rijp voor. Ik was op dat moment teveel met alledaagse werkzaamheden bezig, dat ik geen tijd had om ook vanaf een bepaalde afstand naar mijn bedrijf te kijken.

“De eerste stap naar bewuster ondernemen is erkennen dat het beter kan”

Ik merkte zelf dat veel ondernemers het lastig vinden om te te praten over hun problemen, hoe klein ze ook zijn. Op de één of andere manier zitten ze vaak nog in een bepaalde ontkenningsfase. De eerste stap naar bewuster ondernemen is erkennen dat het beter kan. Dat blijkt in praktijk vaak lastiger te zijn dan dat het in theorie klinkt. De Mastermind is feitelijk soms ook het voorhouden van een spiegel, dat kan best confronterend zijn.

Tijdens mijn tijdelijke deelname aan de Mastermind heb ik goede resultaten geboekt. Ik ben er dan ook echt blij mee dat ik er aan deel heb genomen. Mijn manier van communiceren met klanten is me door Theo erg verandert. Voorheen dacht ik teveel vanuit mijn eigen bedrijf. We hebben met Griffioen in Vorm een prachtig product voor onze klanten en maken kei vette dingen waar we trots op zijn. Op deze manier communiceerden we ook. Tegenwoordig kijken we veel meer vanuit het perspectief van de klant. We proberen daarom ook steeds, samen met de klant, de kern van het probleem te achterhalen. Door op deze manier te werken kunnen we onze klant veel beter bedienen en echt met een oplossing komen dat verpakt is in ons concept. We helpen de klant hier echt veel meer mee dan met onze oude werkwijze.

Een mooi ander mooi resultaat om te delen is dat de manier waarop we met onze werknemers en freelancers communiceren totaal anders is dan voorheen. We hebben een speciale dag georganiseerd voor iedereen binnen ons bedrijf en laten zien wie we zijn, waar we voorstaan en hoe we graag willen werken. Tijdens deze dag hebben we ook besproken wat we willen uitstralen, waarom we dat willen en wat zij hierin bij kunnen dragen. Ik ben echt tot de conclusie gekomen dat goede communicatie de basis is van de groei van een bedrijf. Deze dag is dan ook ook zeer goed geweest voor ons bedrijf.

“Ik denk dat juist de ondernemers die geen duidelijk plan hebben, heel veel voordeel kunnen halen uit de Mastermind zoals Theo deze aanbiedt.”

Er zijn zoveel ondernemers die ooit begonnen zijn, gegroeid zijn en een bedrijf hebben dat loopt zoals het loopt. Deze ondernemers zouden eigenlijk een plan moeten hebben.

Ik denk dat juist de ondernemers die geen duidelijk plan hebben, heel veel voordeel kunnen halen uit de Mastermind zoals Theo deze aanbiedt. Ik kijk dan ook zeker naar mezelf. Hoe meer je je bewust wordt van dat soort zaken, hoe beter je ze kunt aanpakken. Eigenlijk zijn we allemaal ook hetzelfde. We zijn allemaal mensen met dezelfde problemen en dezelfde uitdagingen. Iedere ondernemer wil met plezier werken in een onderneming waarin alles op rolletjes loopt. Daar kan de Mastermind zeker bij helpen.