Groeiprogramma2018-09-04T11:54:30+00:00

Het groeiprogramma

Voor ondernemers die bekwamer willen worden en meer structuur in hun bedrijf willen

Als ondernemer ben je bij uitstek een specialist in je eigen vakgebied. Een vakman of vrouw die alle ins en outs kent over zijn of haar eigen product of dienst. Daar ben je immers specialist voor.

Door dit specialisme heb je je bedrijf op kunnen bouwen tot waar het nu staat. Je omzet is redelijk stabiel en je klanten zijn ook aardig tevreden. Eigenlijk ben je al een tijdje klaar voor de volgende stap. Het is juist die volgende stap die zo lastig is om te zetten. Je wilt immers niet in de valkuilen stappen waar zoveel ondernemers voor je al in gestapt zijn. Je wilt je onderneming tenslotte laten groeien en bestuurbaar houden.

Herken je dit? Processen die in het verleden goed liepen, verlopen nu een stuk stugger. Je ziet dat je medewerkers vaak dezelfde hoeveelheid tijd kwijt zijn, aan problemen die al eerder zijn voorgekomen en zowel op het gebied van interne, als externe communicatie is er onvoldoende vastgelegd.

Hoe wordt bijvoorbeeld een nieuwe medewerker ingewerkt? Hoe gaan we efficiënt om met klachten en wat is ons verkoopproces? Natuurlijk wordt er wel over zaken nagedacht, maar er is te weinig vastgelegd. Er is één essentieel onderdeel waar het in je bedrijf aan ontbreekt. Dit essentiële onderdeel is structuur. Doordat het in je bedrijf ontbreekt aan structuur, lopen te veel onderdelen niet als een geoliede machine. Hierdoor lopen zaken anders dan dat je wenste en kosten veel werkzaamheden vaak te veel tijd.

“Alleen toegepaste kennis heeft waarde”

Het is ook niet zo raar dat het ontbreekt aan structuur. Je bedrijf is waarschijnlijk ook behoorlijk gegroeid. Voorheen verzette je het merendeel van het werk zelf. Nu is het tijd dat je bedrijf voor je gaat werken. Je moet gaan managen en delegeren. Je personeel aansturen en motiveren. De lijnen uitzetten en ook nog de cultuur van je organisatie zien te waarborgen. Zaken die voorheen op een bepaalde manier verliepen, vragen nu een hele andere aanpak.

Doordat de vaardigheden van een ondernemer dikwijls in een ander vakgebied liggen missen ze vaak de kennis en kunde om deze nieuwe fase van hun onderneming in goede banen te leiden. Misschien geldt dit ook wel voor jou? Hierdoor heb je niet volledig de controle over je bedrijf, wat vaak ontzettend lastig kan zijn. Werken je medewerkers wel efficiënt genoeg? Is wat iedereen doet wel effectief? Zijn de kosten niet te hoog en maak je wel genoeg winst? Eigenlijk kun je niet de uitvoerende partij zijn die je eerst was. Wel de vakman die als autoriteit binnen de organisatie het bedrijf de juiste kant op weet te sturen.

Het groeiprogramma is speciaal ontwikkelt voor ondernemers die meer structuur in hun bedrijf willen, waardoor het gehele bedrijf efficiënter gaat werken. Met het groeiprogramma van Theo Moorman | Bewuster Ondernemen gaan we ervoor zorgen dat je vaardigheden krijgt op het gebied van alle aspecten die komen kijken bij het ondernemerschap. Door het volgen van het groeiprogramma krijg je niet alleen nieuwe vaardigheden, maar train je ze ook zodat je ze direct goed kunt toepassen binnen je bedrijf.

We geven je inzichten die ervoor zorgen dat je processen gestroomlijnd kunt laten verlopen en leren je werknemers te managen zodat je het maximale uit je team kunt halen. Je bedrijf gaat hierdoor efficiënter en vooral effectiever opereren. Door je verder te bekwamen wordt het ondernemen leuker, makkelijker, dat vaak resulteert in betere resultaten en meer vrijheid voor jou als ondernemer.

“Een bedrijf groeit in verhouding tot de groei

van de ondernemer”

Programma

H​et Groeiprogramma bestaat uit 20 bijeenkomsten per jaar, van één dagdeel. De investering hiervoor is 5.540,- euro excl. btw of 12 termijnen van 475,- excl. btw. Deze prijs is incl. lunch en studiemateriaal.

Het Groeiprogramma start op de maandag- of dinsdagmiddag om 12.15 uur met een lunch en eindigt om 17.00 uur.

De Trainer: Dick Dane

Het groeiprogramma wordt gegeven door Dick Dane, een echte ervaringsdeskundige op het gebied van zakelijke trainingen.

Dick heeft 40 jaar ervaring als leidinggevende en opleider van leidinggevenden en docenten bij Defensie.

Tijdens een HBO opleiding HRM en Bedrijfskunde vielen hem de overeenkomsten tussen Defensie en het bedrijfsleven op. Deze ervaring heeft Dick omgezet in de 20 vaardigheden die in het Groeiprogramma beoefend worden.

Waarom het groeiprogramma?

 • Meer vaardigheden die je direct kunt gebruiken binnen je ondernemingen

 • Verbeter je competenties en wordt daardoor een succesvollere ondernemer

 • Leer je werknemers op de juiste manier te managen zodat ze optimaal presteren

 • Krijg inzichten over het juist inrichten van je processen,  waardoor je bedrijf gestroomlijnd loopt

 • Zorgt voor meer kennis en kunde over het ondernemerschap

 • Leer samen met andere ondernemers en groei sneller

Agenda

Blok 1
Richting geven

Product
Waar werk je in de les al aan?

1.1 Doelen formuleren
1.2 Je onderbewustzijn inzetten
1.3 Persoonlijke missie en visie
1.4 Persoonlijk leiderschap
1.5 Tijd management

Jouw doelen met behulp van een model formuleren en een nulmeting invullen.
Ervaren dat er niets zweverigs is aan oefenen hoe je zélf bepaalt hoe jij je voelt.
Je missie en visie definiëren en je bewust worden van waar jij voor gaat.
Via een oud persoonlijkheidsonderzoek van reactief naar proactief komen.
Met behulp van een kwadrant je processen ordenen en indelen.

Blok 2
Communiceren

Product
Waar werk je in de les al aan?

2.1 Luisteren en spreken
2.2 Reflecteren
2.3 Feedback geven en ontvangen
2.4 Conflicten aanpakken
2.5 Presenteren

Gesprekstechnieken gebruiken in een generiek 4 stappen gespreksmodel.
Jezelf (en anderen) onderzoeken met behulp van kernkwadranten.
Een presentatie van een collega van feedback voorzien. En je collega’s jou.
Met behulp van de escalatieladder ontdekken hoe je conflicten kunt smoren.
Je gaat via de elevator pitch naar effect gedreven communicatie.

Blok 3
Informatie managen

Product
Waar werk je in de les al aan?

3.1 Belanghebbenden herkennen
3.2 Risico’s analyseren
3.3 Gespreksmodellen gebruiken
3.4 Omgaan met zakelijke relaties
3.5 Synergie zoeken

Je belanghebbenden in kaart brengen en hun belang ook echt onderkennen.
Het analysen van een bedrijf en “gewicht” aan de gevonden risico’s geven.
Met oefengesprekken informatie verzamelen en anderen motiveren.
Vaststellen welke etiquetteregels (voor jou) nog gelden in het zakenleven.
Met elkaar ontdekken hoe je tot schaalvergroting kunt komen.

Blok 4
Een organisatie managen

Product
Waar werk je in de les al aan?

4.1 Missie en visie formuleren
4.2 Plannen
4.3 Organiseren
4.4 Beheersen
4.5 Leidinggeven

De missie en visie van een onderneming formuleren.
Ervaren wat plan-termijnen en plan-niveaus voor een onderneming betekenen.
Een onderneming qua structuur en processen in kaart brengen.
Een beheersingssysteem op een onderneming toepassen.
Gedragsindicatoren gebruiken om je te helpen met je leidinggeven.

Kennismaken met het groeiprogramma?

Voordat je je inschrijft wil je natuurlijk wel eerst weten of het groeiprogramma bij je past. Daarom wil ik je van harte uitnodigen voor een gratis coachingsgesprek van 1,5 uur. Tijdens ons gesprek gaan we concreet in op de doelen die jij als ondernemer wilt behalen. We pakken meteen je grootste uitdagingen aan en je kunt direct al je vragen kwijt over het groeiprogramma.

Vul aan de rechterkant je gegevens in en ik neem vandaag nog contact met je op om wat af te spreken.

Praat inhoudelijk mee over onderwerpen uit het groeiprogramma

20 aug 2018 – Risico’s analyseren en SWOT

Afgelopen maandag hebben we het over risico's gehad. In je bedrijf, onderweg of thuis. Overal kom je risico's tegen maar....wat doe je ermee? Wij hebben met behulp van SWOT geoefend om risico's in "kans"en "gevolg" te beschrijven en er een waarde aan te geven. Kwantificeren [...]

Start groeiprogramma

Als ondernemer ben je bij uitstek een specialist in je eigen vakgebied. Een vak- man of vrouw die zich niets laat wijsmaken over zijn of haar eigen product of dienst. Daar ben je immers specialist voor. Door dit specialisme heb je je bedrijf op kunnen [...]

“Groei staat gelijk aan geluk”

Mijn programma’s voor zelfstandig ondernemers

Mastermind

Vaak is het lastig de uitdagingen van je bedrijf op “niveau” te delen met anderen. Het is daardoor moeilijk om de juiste antwoorden te vinden op vraagstukken die je dagelijks bezighouden.

Met de Mastermind, ga je samen met gelijkgestemden, al je uitdagingen oplossen. Wat voor jou wellicht een hardnekkig probleem is heeft een mede Mastermind al meerdere keren weten op te lossen. Dat helpt je sneller vooruit.

Meer informatie over de Mastermind

Groeiprogramma

Is je bedrijf de afgelopen tijd gegroeid en ben je als ondernemer klaar voor de volgende stap? Het is nu van belang dat je bedrijf gestroomlijnd gaat functioneren.

Het groeiprogramma is speciaal ontwikkeld voor ondernemers die structuur in hun organisatie willen. Leer fundamentele vaardigheden van het ondernemerschap te beheersen. Bekwaam je verder als ondernemer en maak ondernemen leuker en makkelijker.

Meer informatie over het Groeiprogramma

Zakelijke coaching

Ondernemen is topsport, elke dag weer het beste uit jezelf halen om er een succes van te maken. Van binnen weet je dat je meer uit je bedrijf kunt halen.

Kies je voor Zakelijke coaching, dan kies je voor een partner met jarenlange ervaring. Samen gaan we aan de slag en leggen de focus op zaken die echt resultaat opleveren. We werken één-op-één, zodat we snel grote stappen kunnen maken gericht jouw groei.

Meer informatie over Zakelijke coaching

Gratis één-op-één coachingsgesprek

Wil je graag kennismaken om meer te weten te komen over mijn programma’s? Maak dan gebruik van mijn gratis één-op-één coachingsgesprek!

 • Vrijblijvend gesprek, zodat je nergens aan vast zit
 • Gratis sessie, om kennis te maken
 • 1,5 uur focus op jouw bedrijf
 • Inzichten waar je direct mee aan de slag kunt
 • één-op-één, zonder andere ondernemers

Vul je gegevens in aan de rechterkant in het groene vlak.
Ik neem dan spoedig contact met je op om ons gesprek in te plannen.

Ik kan een samenwerking met Theo echt aanbevelen aan ondernemers die willen groeien

Wesley van Eijndhoven, Regiomarketeer

Elke ondernemer is een zelfstandige, maar niet iedere zelfstandige is een ondernemer. Als zelfstandige leer je bij de Mastermind echt door te groeien tot ondernemer

Ik kan deelname aan de Mastermind groep eigenlijk aanbevelen aan zowel starters als ondernemers die al jaren bezig zijn

Toon van der Wiel, Gard & Care