Het was Henry Ford die zei dat falen simpelweg een kans is om opnieuw te beginnen en het slimmer te doen. Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Gekscherend zeg ik soms dan ook wel eens dat ik zoveel heb geleerd van mijn fouten, dat ik overweeg er nog een aantal te maken.
Voordat Henry Ford succes behaalde met de Ford Motor Company, richtte hij 2 bedrijven op die binnen afzienbare tijd failliet gingen. Driemaal is scheepsrecht moet hij gedacht hebben en liet daarbij ook duidelijk zien geleerd te hebben van zijn eerdere fouten.
Auto’s waren voor de rijken
Nadat Ford in 1903 zijn eerste Ford model A had uitgebracht, wilden zijn aandeelhouders dat hij meer exclusieve auto’s ging produceren. Auto’s waren immers bedoeld voor de rijken.
Ford had echter een ander plan en ging zich naast het richten op het verbeteren van zijn model, sterk focussen op het optimaliseren van processen.
Waar voorheen iedere werknemer één motor in elkaar zette, werd dit nu verdeeld over 84 afzonderlijke taken. Dit zorgde ervoor dat er nu maar 84 medewerkers nodig waren om het werk te doen voor 250 medewerkers.
Nooit meer terugvallen in oude gewoontes
Ford wordt gezien als de grondlegger voor lopende band werk en zijn theorieën over productie en werkorganisatie worden ook wel Fordisme genoemd.
Henry Ford is zo succesvol geworden omdat hij als geen ander wist dat hij zijn methodes en processen continu moest optimaliseren en succesvolle methode moest borgen.
Dit borgen zorgde ervoor dat hij nooit meer terug kon vallen in het oude en alleen maar die succesvolle methodes ging toepassen, totdat er weer een betere methode was welke dan weer werd geborgd.
Alleen al door dit toe te passen kun je als bedrijf zoveel makkelijker groeien. Het is slimmer werken in plaats van harder werken.
Je moet niet meer uren gaan werken om meer resultaat te behalen, je moet juist meer resultaat in je uren gaan stoppen zodat je minder uren hoeft te werken.
De vraag is: Zou je dit willen?
Door meer aan je bedrijf te werken ben je minder in je bedrijf nodig. Hoe je dat het beste aan kunt pakken, laat ik je graag zien.