Wat we meer dan 100 jaar na dato nog
kunnen leren van Henry Ford

Het was Henry Ford die zei dat falen simpelweg een kans is om opnieuw te beginnen en het slimmer te doen. Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Gekscherend zeg ik soms dan ook wel eens dat ik zoveel heb geleerd van mijn fouten, dat ik overweeg er nog een aantal te maken.

Voordat Henry Ford succes behaalde met de Ford Motor Company, richtte hij 2 bedrijven op die binnen afzienbare tijd failliet gingen. Driemaal is scheepsrecht moet hij gedacht hebben en liet daarbij ook duidelijk zien geleerd te hebben van zijn eerdere fouten.

Nadat Ford in 1903 zijn eerste Ford model A had uitgebracht, wilden zijn aandeelhouders dat hij meer exclusieve auto’s ging produceren. Auto’s waren immers bedoeld voor de rijken. 

Wil je weten hoe je een succesvol bedrijf kunt bouwen, dat zelfs goed blijft draaien als je er zelf niet bent? Klik dan hier voor meer informatie over mijn gratis seminar!

Ford had echter een ander plan en ging zich naast het richten op het verbeteren van zijn model, sterk focussen op het optimaliseren van processen.

Waar voorheen iedere werknemer één motor in elkaar zette, werd dit nu verdeeld over 84 afzonderlijke taken. Dit zorgde ervoor dat er nu maar 84 medewerkers nodig waren om het werk te doen voor 250 medewerkers.

Ford wordt gezien als de grondlegger voor lopende band werk en zijn theorieën over productie en werkorganisatie worden ook wel Fordisme genoemd.

Henry Ford is zo succesvol geworden omdat hij als geen ander wist dat hij zijn methodes en processen continu moest optimaliseren en succesvolle methode moest borgen.

Dit borgen zorgde ervoor dat hij nooit meer terug kon vallen in het oude en alleen maar die succesvolle methodes ging toepassen, totdat er weer een betere methode was welke dan weer werd geborgd.

Alleen al door dit toe te passen kun je als bedrijf zoveel makkelijker groeien. Het is slimmer werken in plaats van harder werken.

Je moet niet meer uren gaan werken om meer resultaat te behalen, je moet juist meer resultaat in je uren gaan stoppen zodat je minder uren hoeft te werken.

De vraag is: Zou je dit willen?
Ik geef binnenkort een gratis seminar voor ondernemers die de snelweg naar succes willen ontdekken en succesvolle methodes willen gaan borgen.

Wil je erbij zijn? Reserveer dan nu je plek via onderstaand formulier.

Gratis seminar | De snelweg naar succes

Hoe je een succesvol bedrijf kunt bouwen, dat zelfs goed blijft draaien als je er zelf niet bent

 Aanvang: 15.45 uur | Start seminar: 16.00 uur | Einde seminar: 17.30 uur | Locatie: Udenseweg 27, 5411 SB Zeeland (NB)
Let op! De plaatsen zijn beperkt. Reserveer daarom snel je plek.