Waarom iedere zzp-er af moet stappen van uurtje/factuurtje

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

Afgelopen week bedacht ik me ineens: “Wat als ik 90 zou worden?”. Als ik 90 jaar oud zou worden, zou ik dan met 100% voldoening terug kunnen kijken op mijn leven, of zou ik spijt hebben van de manier waarop ik mijn leven geleefd heb?

Als we jong zijn dan denken we hier vaak niet over na, maar naarmate je ouder wordt en mensen om je heen het tijdelijke voor het eeuwige ziet inruilen, ja dan ga je toch ook wel een beetje nadenken over je eigen sterfelijkheid.

 

Had ik maar meer geld verdiend

Ik heb nog nooit gehoord dat iemand op zijn of haar sterfbed zei: “Had ik maar meer geld verdiend”. Nee, vrijwel altijd gaat het over tijd, het meest schaarse goed dat we als mensen hebben. Want als de tijd die we verspillen, tsja die komt nooit meer terug. Dat is nu eenmaal een feit.

Had ik maar niet zoveel gewerkt en meer genoten van mijn opgroeiende kinderen.

Hadden we toch maar die ene reis gemaakt waar we samen altijd van hebben gedroomd en had ik maar vaker stilgestaan bij wat ik had in plaats van wat ik wilde hebben.

Klinkt het logisch voor je dat sommige mensen op deze manier op hun leven terugkijken? Ik heb dat zelf ook lang gehad hoor, dat ik teveel bezig was met straks en vergat om in het nu te leven. Ik heb bijvoorbeeld het geluk dat mijn kinderen nog relatief jong zijn, maar ik ken ook mensen die, nu ze kleinkinderen hebben, zich realiseren wat ze met hun eigen kinderen hebben gemist.

 

Over de helft

Dit jaar ga ik mijn 59e verjaardag vieren. Dat betekent dat ik op weg richting mijn 90e levensjaar al ruim over de helft ben. Ik heb onderstaande tabel gemaakt, waarin elk vakje staat voor een levensjaar. De tabel heeft een totaal van 90 vakjes, ofwel 90 levensjaren.

Als je dit zo voor jezelf invult dan ga je echt een beter besef van tijd krijgen, eigenlijk het meest kostbare bezit dat je hebt. Dat is ook de reden waarom ik deze blog heb geschreven en waarom iedere ZZP-er af zou moeten stappen van werken op basis van uurtje/factuurtje.

 

Tijd ruilen voor geld

Wanneer je werkt op basis van uurtje/factuurtje doe je niets anders dan je tijd verkopen in ruil voor geld. En het maakt niet uit of je nu 15 euro, of 150 euro per uur verdiend, want wanneer je werkt op basis van uurtje/factuurtje staat veel verdienen gelijk aan veel werken. En veel werken betekent weinig vrije tijd. Is dat dan succes?

Ben jij ooit begonnen met ondernemen omdat je de vrijheid van het ondernemerschap wilde ervaren? Zelf alle keuzes maken, werken met die je wilt en werken voor je eigen winst? Is deze vrijheid er nog niet helemaal uitgekomen en is dit wel een doel van je?

Schrijf je dan eens in voor mijn webinar “De snelweg naar succes” en ik geef je nieuwe inzichten die je hierbij gaan helpen.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….

De grootste valkuil van iedere ondernemer

De grootste valkuil van iedere ondernemer

Bij ons vorige bedrijf (NETonline) deden we alles, maar dan ook echt alles op het gebied van online presence voor onze klanten. We bouwden websites, verzorgden de hosting, deden systeembeheer, beheerde de social media kanalen, maakten de huisstijl en namen we alles uit handen op het gebied van zoekmachinemarketing.