Waarom ieder bedrijf een Genee, Gijp en Derksen nodig heeft

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

Veronica Inside, misschien wel het meest spraakmakende programma van de Nederlandse televisie. Je houdt van het programma, of je kunt de heren aan tafel niet uitstaan. Daar lijkt geen tussenweg in te zitten. Ik wil je graag laten zien waarom iedere ondernemer wel een Genee, Gijp of Derksen kan gebruiken in zijn of haar bedrijf.

 

Genee

Wilfred Genee is misschien wel één van de beste presentatoren die ons land rijk is. Als geen ander bewaakt hij de structuur van het programma, houdt hij overzicht en zorgt hij ervoor dat zijn collega’s kunnen presteren. Wilfred Genee zorgt voor overzicht en is continu bezig het proces te laten verlopen zoals hij graag wil dat het verloopt.

Voor iedere ondernemer is het ontzettend belangrijk het proces goed te bewaken, overzicht te houden over de situatie en ervoor te zorgen dat iedereen in het team optimaal kan presteren.

 

Gijp

Een type René van de Gijp zorgt ervoor dat het leuk blijft op de werkvloer. René zorgt voor sfeer in het programma, laat zien dat we het allemaal niet te serieus moeten nemen en komt vaak creatief uit de hoek. Iemand als René van de Gijp heb je nodig omdat hij als geen ander prachtige verhalen kan vertellen over situaties die hij in zijn voetbalcarrière heeft meegemaakt.

Tegenwoordig zijn mensen zo snel afgeleid dat het lastig is om ze vast te houden. Zowel op je website als op je social media kanalen. Een goed verhaal kan er als geen ander voor zorgen dat je mensen wel vast blijft houden. Kijk maar naar films, series, boeken en de prachtige anekdotes van iemand als René van der Gijp.

 

Derksen

Je kunt veel van Johan Derksen vinden, maar over één ding zijn de meeste het wel eens. Johan is recht door zee en geeft altijd onafhankelijk zijn mening. Als je een ondernemer wilt zijn die zijn of haar eigen koers vaart, een ondernemer die een doel stelt en daar niet van af gaat wijken, dan kun je wel een klein beetje Johan Derksen gebruiken.

Buiten dat is Derksen vaak ook erg goed geïnformeerd. Dat lijkt me een eigenschap die iedere ondernemer zou moeten bezitten. Hoe meer je bijvoorbeeld weet over succesvol verkopen, hoe makkelijker dit je dan ook af zal gaan.

 

De tafelgast

Het programma Veronica Inside kent ook iedere week een andere tafelgast. Vaak zit daar iemand als Jan Boskamp, Wim Kieft of Hans Kraaij jr. aan tafel, maar soms toveren ze ook weleens een verrassing uit de hoge hoed.

Ik benoem in deze blog expliciet de tafelgast, omdat dit het belang onderstreept van een externe partij. Iemand die emotioneel niet in je bedrijf zit en daardoor dus van een afstand en met een meer rationelere blik naar je bedrijf kan kijken.
Dat is ook de reden waarom ondernemers er vaak baat bij hebben een keer te sparren met iemand van buiten hun bedrijf. Het geeft je simpelweg een andere kijk op een uitdaging waar je wellicht tegenaan loopt, waardoor je veel sneller vooruit komt.

 

Hoe zit heb bij jou?

Hoe zit het bij jou? Heb jij een super goed team om je heen gebouwd, of bezit je zelf wel wat eigenschappen van Genee, Gijp en Derksen?

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….

De grootste valkuil van iedere ondernemer

De grootste valkuil van iedere ondernemer

Bij ons vorige bedrijf (NETonline) deden we alles, maar dan ook echt alles op het gebied van online presence voor onze klanten. We bouwden websites, verzorgden de hosting, deden systeembeheer, beheerde de social media kanalen, maakten de huisstijl en namen we alles uit handen op het gebied van zoekmachinemarketing.