Mijn “niet zo geheime methode” om een succesvolle ondernemer te worden

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

Ik vind het interessant om mensen te volgen die mij inspireren, daar krijg ik energie van om mee aan de slag te gaan. Wellicht heb jij dat zelf ook wel, dat bepaalde mensen je soms op de een of andere manier weten te raken en je zin hebt om dat ene ding aan te gaan pakken.

Vooral dankzij social media kun je tegenwoordig makkelijk andere mensen inspireren, alleen wordt er vaak overgegaan tot het kopiëren en delen van zaken die anderen al gedeeld hebben.

 

Alles is voor iedereen beschikbaar

Hoe vaak ik de afgelopen maanden niet “De 5 tips voor succesvol klanten werven” voorbij heb zien komen, “De 3 elementen van meer bereik op LinkedIn” en “Dé geheime methode om een succesvolle internetondernemer te worden”.

Wat mij betreft is alles voor iedereen beschikbaar. Vrijwel alle informatie is al een keer gedeeld. Zij het niet in boeken, dan wel in documentaires, programma’s, blogs, podcasts noem het maar op.

Er zijn nauwelijks nog echt geheimen, slechts antwoorden op je vragen. Mits je weet waar te zoeken uiteraard.

 

Mijn methode voor succesvol ondernemerschap

Mijn “Niet zo geheime methode” om een succesvol ondernemer te worden weet je denk ik zelf ook wel, alleen kom je er bijna niet aan toe.

Wil je het weten? Hier komt het:

“Hoe meer je aan je bedrijf werkt, hoe minder je in je bedrijf nodig bent.”

Als je het idee hebt dat je het alsmaar drukker krijgt, je mensen in dienst hebt maar zelf het hardst van iedereen werkt, of soms aan het eind van de dag niet precies weet wat je vandaag nu eigenlijk allemaal gedaan hebt.

Als het vaak voelt alsof je klusjes aan het doen bent, werkzaamheden doet die eigenlijk bij anderen horen te liggen en als je vaak simpelweg niet toekomt aan zaken die voor jou belangrijk zijn, dan werk je teveel in je bedrijf en te weinig aan je bedrijf.

Wil je hier verandering in brengen en ervoor gaan zorgen dat je bedrijf in dienst komt te staan van jou, in plaats van andersom?

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….

De grootste valkuil van iedere ondernemer

De grootste valkuil van iedere ondernemer

Bij ons vorige bedrijf (NETonline) deden we alles, maar dan ook echt alles op het gebied van online presence voor onze klanten. We bouwden websites, verzorgden de hosting, deden systeembeheer, beheerde de social media kanalen, maakten de huisstijl en namen we alles uit handen op het gebied van zoekmachinemarketing.