Hoe klanten je uit duizenden kunnen herkennen

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

Een inspirerende presentatie die ik laatst tegenkwam was die van schrijver en spreker Simon Sinek. Hij vertelde een zaal over een fenomeen dat hij de gouden cirkel noemt.

De gouden cirkel van Sinek bestaat uit drie lagen. De buitenste laag bestaat uit “wat” je doet.

Je bouwt huizen, je verkoopt computers, je coacht mensen die stressvrij willen leven etcetera. Iedere ondernemer ter wereld weet “wat” hij of zij doet.

De tweede laag bestaat uit “hoe” je het doet. Welke methode gebruik je om je werk uit te voeren. De groep die echt een eigen unieke methode heeft is al een stuk kleiner dan de eerste groep ondernemers.

De binnenste cirkel bestaat uit “waarom” je het doet. Laat dit nu net de meest belangrijke cirkel zijn en ook de cirkel de minste ondernemers echt op orde hebben.

Want waarom doe je nu precies wat je doet?

 

Een voorbeeld uit de praktijk

Ik zal je een voorbeeld geven waarin ik je ga aantonen waarom dit zo belangrijk is.

Stel je huis moet geschilderd worden en je gaat op zoek naar een goede schilder. Je komt 3 schildersbedrijven tegen, welke alledrie de klus wel kunnen klaren. Op de homepage van de schilders staat de volgende tekst:

 

Schilder 1 : Wat

Wij schilderen uw gehele woning, zowel binnen als buiten met alleen maar A merken materiaal.

 

Schilder 2 : Hoe

Wij kunnen al uw schilderwerken uit handen nemen. We starten altijd met het schuren van het oppervlak, waardoor de verf beter blijft zitten, daarna brengen we een basislaag aan om vervolgens een afwerklaag te schilderen. Buiten beschikken we over een unieke coating, waardoor de verf langer de juiste kleur houdt

 

Schilder 3: Waarom

Vroeger toen ik klein was mocht ik met mijn vader weleens mee als hij ergens ging schilderen. Vrijwel altijd als we bij ons in het dorp waren liet hij mij dan trots zien welke gebouwen hij allemaal geschilderd had. Mijn vader is er niet meer, maar als ik met mijn kinderen door het dorp loop vertel ik hen trots: “Zie je dat gebouw daar… Dat heeft je opa nog geschilderd”.

Met mijn schilderswerk lever ik dezelfde kwaliteit die mijn vader altijd heeft geleverd. Schilderswerk waarvan ik straks tegen mijn kleinkinderen kan zeggen: “Kijk, dat heeft opa nog geschilderd”.

 

Het verschil tussen wat, hoe en waarom

Voel je het verschil tussen deze drie verhalen? De vraag is nu: Welke schilder zou je kiezen?

Je “waarom” is niets meer dan de visie die je hebt op je omgeving en welke bijdrage je hieraan wilt leveren. Voor de ene persoon is dit heel groot terwijl het voor de andere persoon juist op een hele kleine schaal kan zijn.

Om even terug te gaan naar het voorbeeld van de schilders.

Ik weet 100% zeker dat er in ieders omgeving tientallen schildersbedrijven zitten die zowel binnen als buiten schilderen (De “wat” schilder). Ik weet ook 100% zeker dat er in iedere omgeving meerdere schilder zitten die een speciale methode hanteren (De “hoe” schilder) en ik weet ook 100% zeker dat er in de omgeving van de “waarom” schilder maar één schilder zit dit is gaan schilderen om dezelfde reden als hij.

Dat is het verschil en de grote kracht van het starten met het “waarom”. Men kan je veel makkelijker herkennen tussen alle andere aanbieders.

 

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….

De grootste valkuil van iedere ondernemer

De grootste valkuil van iedere ondernemer

Bij ons vorige bedrijf (NETonline) deden we alles, maar dan ook echt alles op het gebied van online presence voor onze klanten. We bouwden websites, verzorgden de hosting, deden systeembeheer, beheerde de social media kanalen, maakten de huisstijl en namen we alles uit handen op het gebied van zoekmachinemarketing.