Het geheim van nooit meer hoeven te werken

Hoe ben jij ooit gestart met je bedrijf? Dat is een vraag die ik vrijwel al mijn klanten stel. Er zijn namelijk 2 soorten mensen die een bedrijf starten.

De ene persoon ziet simpelweg een ondernemerskans en wil daar geld mee gaan verdienen. De andere persoon heeft passie voor het vak en wil het liefst iedere dag mensen helpen met zijn of haar expertise. Het gaat er mij niet zozeer om wie je nu bent, maar meer wie je wilt zijn?

Kijk, als je nu namelijk niet altijd even enthousiast bent over je werk, vind je het eigenlijk dan wel leuk om te doen? Kom je vaak uitgeblust thuis, of denk je vaak na of dit wel echt is wat je wilt?

Misschien zoek je vaak afleiding tijdens je werk en merk je dat je toch wel vaak nieuwsberichten aan het lezen bent, op social media zit of filmpjes zit te bekijken op Youtube.

Dit wil niet zeggen dat je niet goed in je werk bent, maar dat je passie in de loop van de tijd enigszins is verdwenen.

Ik kan me voorstellen dat externe factoren hierin een rol spelen. Als ondernemen je teveel energie kost en onvoldoende voldoening oplevert, zou het goed zijn eens na te denken hoe dat komt. Het hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn.

Neem eens even de tijd om goed na te denken over waarom je bedrijf ook alweer bent begonnen. Beschrijf eens wat je passie is, waar je talent ligt. Wanneer je dit weet kun je het ook toe gaan passen binnen je bedrijf.

Mensen die van hun hobby hun werk hebben weten te maken, zijn vaak het gelukkigst. Dit komt doordat ze al hun passie en talent in hun werk kunnen stoppen.

Dit is het geheim van nooit meer hoeven te werken, want als je doet wat je het allerleukste vindt, is dat dan echt werken?

Ondernemen vanuit je passie en talent is één van mijn 9 factoren van de fundering voor succes. Wil je ook ondernemen vanuit je passie en talent? Wil je weten hoe je nog succesvoller kunt worden?
Kom naar mijn gratis seminar: De snelweg naar succes.

Meld je aan via de onderstaand formulier.

Gratis webinar | De snelweg naar succes

Hoe je een succesvol bedrijf kunt bouwen dat in dienst staat van jou